• TENERIFE
  • GRAN CANARIA
  • LANZAROTE
  • FUERTEVENTURA
  • LA PALMA
  • LA GOMERA
  • EL HIERRO
Islas Canarias - Latitud de vida
Islas Canarias - Latitud de vida

HISTORISK FORNYENDE OG LIVGIVENDE

Lige fra grækernes tid har klimaet på de Kanariske Øer været kendt for sine sunde og helbredende egenskaber.

Fra det 17. århundrede medvirkede ekspeditioner anført af berømte opdagelsesrejsende og naturalister som William Dampier, Nicolás Baudin,James Cook eller Alexander von Humboldt, som gjorde ophold på øerne, helt sikkert til at udbrede kendskabet til det kanariske klimas gavnlige effekt på lungelidelser og andre sygdomme. I det 18. århundrede skrev William Anderson, læge og naturalist ombord på “Resolution”, fregatten, der deltog i James Cook’s tredje rejse, efter et besøg på øerne: ”Luften og klimaet er markant sundt og især egnet til at dulme sygdomme som tuberkulose”, og han foreslog lægerne, at de anbefalede deres patienter at rejse til den kanariske øgruppe.

Senere fremhævede John White, der ligeledes var læge, de enestående fordele ved det kanariske klima: "Jeg kender ikke noget bedre til de syges rekreation".

Disse første lovprisere af det kanariske klimas fortræffeligheder blev fulgt op af læger fra hele Europa, der i takt med at det blev stadig mere populært at rejse, begyndte at anbefale at tage de Kanariske Øer for at modtage behandling med bade i havvand og ophold i den friske luft med havbrisens gavnlige virkning. I slutningen af det 19. århundrede fulgte tusinder af turister opfordringen og besøgte øerne for at helbrede eller dulme gigt-, hud- og især luftvejssygdomme. De Kanariske Øer var blevet et enestående rejsemål, der gav ny vitalitet, og hvor man kunne forny sig fysisk og mentalt med alle former for behandling, som udnyttede de naturlige elementers terapeutiske kvaliteter.

Takket være denne voksende efterspørgsel dukkede de første sanitære hoteller op på øerne. Det var hoteller af høj standard, som lagde linjen for den senere turistmæssige udvikling, og som var forløberne for nogle af de bedste resorts og hoteller i Europa, som vi kender dem i dag på den kanariske øgruppe. Det første var Sanatoriet i Valle de la Orotava, der blev indviet den 12. september 1886. Kort efter fulgte hotel Taoro i Puerto de la Cruz og hotel Santa Catalina i Las Palmas de Gran Canaria.

I dag besøges de Kanariske Øer af rejsende fra hele verden, der kommer for at få ny vitalitet. De milde temperaturer, de ekstraordinært mange timer med dagslys, den rene havluft, vandene og alle dets naturlige ressourcer gør øgruppen til et paradis for velværet.

El mejor clima del mundo
El mejor clima del mundo
IAGTTAG UNIVERSET

KLAR HIMMEL

BETRAGT DEN
El mejor clima del mundo
VURDERING

EKSPERTERNES

SE INTERVIEW

LAS IMÁGENES DEL ASTROFOTÓGRAFO DANIEL LÓPEZ

elcielodecanarias.com

Visita su página oficial: