Vi bruger egne eller tredjeparts cookies for at forbedre vores service ved at analysere Deres browsing vaner. Hvis De fortsætter med at browse uden at ændre indstillinger, betragter vi det som en accept af brugen af cookies på vores site. De kan få flere oplysninger eller en vejledning i, hvordan De ændrer indstillinger, på vores "Lovpligtige information".

JEG ACCEPTERER
De Kanariske Øer – På livets breddegrad

Et priviligeret sted
til at kigge ud i universet

Et priviligeret sted<br /> til at kigge ud i universet

Passatvindene og den varmeveksling, som de medfører, forhindrer dannelsen af skyer. Det er årsagen til, at himlen over de Kanariske Øer er den reneste og klareste i Europa. Men dertil kommer, at himlen er værnet om af Loven til Beskyttelse af den Astronomiske Kvalitet i det Kanariske Astrofysiske Instituts Observatorier, som kontrollerer den lysmæssige, radioelektriske og atmosfæriske forurening, og som sørger for, at flyruter ikke forstyrrer kigningen af stjerner og himmellegemer.

Derfor betragtes de Kanariske Øer som et af de bedste steder i verden til at kigge ud i universet, og de har den vigtigste samling af astrofysiske observatorier og teleskoper på den nordlige halvkugle.

Ekspertens
vurdering
"De Kanariske Øer er et af de få steder i verden med eksceptionelt gode astronomiske forhold. Ikke nok med at de bedste billeder, der findes af solen, er taget af vores teleskoper, det er også muligt at se himmellegemer om dagen i infrarødt."

Francisco Sánchez Stifter og tidligere direktør for Det Kanariske Astrofysiske Institut (IAC)


Planetarium Tag en tur henover den
kanariske himmel og opdag
alle dens konstellationer
Gå ind

Billeder taget
af astrofotografen
Daniel López