Vi bruger egne eller tredjeparts cookies for at forbedre vores service ved at analysere Deres browsing vaner. Hvis De fortsætter med at browse uden at ændre indstillinger, betragter vi det som en accept af brugen af cookies på vores site. De kan få flere oplysninger eller en vejledning i, hvordan De ændrer indstillinger, på vores "Lovpligtige information".

JEG ACCEPTERER
De Kanariske Øer – På livets breddegrad

Solens smil

En spændende dokumentarfilm om 11 grønlænderes oplevelser på deres fascinerende rejse til De Kanariske Øer.

Fire mænd, tre kvinder og fire børn mellem et og otte år er hovedpersonerne i dette eventyr på de syv kanariske øer. ”Solens smil” er en dokumentarfilm om, hvordan VERDENS BEDSTE KLIMA påvirker folk fra et område med ét af de værste klimaer.

Det var første gang, de rejste så langt væk og til et så fuldstændig anderledes sted fra deres lille bygd med kun 300 indbyggere på den grønlandske indlandsis, hvor temperaturerne er ekstremt kolde det meste af året.

Sammen med Francesc Bailón, spansk antropolog og ekspert i inuit-kultur, som har fået et nært forhold til gruppen under sine mange rejser til Kulusuk, kommer grønlænderne til øerne med verdens bedste klima for at opleve situationer, de aldrig har haft før, og for at opdage en natur og et landskab, der er radikalt anderledes end det iskolde arktiske miljø, de kommer fra: De mærker den lune brise i ansigtet, de føler det varme sand og går barfodet på stranden, de bader i bølgerne, og for første gang ser de palmer og skove af træer og dyr som kameler og store firben...Dokumentarfilmen viser også, hvordan gruppen reagerer på oplevelser som at se det rindende vand komme ud af hanerne og besøge byer. En lang række uforglemmelige oplevelser og følelser blev registreret for altid i denne film og især i deres SMIL.

REJSEN PÅ TRE MINUTTER

FOTOGALLERI

De Kanariske
Øer
KULUSUK

Kulusuk

Er en lille afsides bygd med 300 indbyggere i regionen Tunu i Østgrønland. Dér lever befolkningen under meget svære forhold med et ekstremt klima og et landskab, der konstant er dækket af indlandsis. På selve dagen for afrejsen til De Kanariske Øer var der varslet storm, og lufthavnen ville næsten helt sikkert være lukket. Derfor besluttede ekspeditionen at leje et fly, der fløj gruppen til Reykjavik i Island. Efter 13 timers flyvning og 4.500 km. kom vores grønlandske venner endelig til øerne med det bedste klima i verden.

HOVEDPERSONERNE

Anda Kuitse

64 år, trommedanser

Peter Uitsatikitseq

49 år, fisker og jæger

Birthe Uitsatikitseq

45 år, husmo

Justus Utuaq

28 år, brandmand og jæger

Charlotte Uitsatikitseq

23 år, børnehavemedhjælper

Niels-Ole Utuaq (Mogu)

25 år, jæger

Helene Utuaq

30 år, husmor

Augo Nathanielsen

8 år

30 SEKUNDER MED FØLELSER OG OPLEVELSER

Fra at fiske i iskoldt vand…
til at boltre sig i Atlanterhavets bølger
Fra at synge og danse på isen…
til at mærke den lune brise på De Kanariske Øer
Fra anorak og støvler…
til T-shirt og badetøj
Fra slotte af is…
til følelsen af det varme sand

Francesc Bailón Trueba

Antropolog

Efter kandidateksamen i Kulturel Antropologi (Universitetet i Barcelona) besluttede han i 1997 at studere og udforske inuitfolkets kultur. Indtil nu har han foretaget 21 ekspeditioner til Arktis, og han har især koncentreret sit arbejde om Kalaallit Nunaat (Grønland). Han underviser i og holder foredrag om inuit-temaer, er rejseleder på kulturrejser til Arktis og er desuden product manager for Grønland for bureauet X-PLORE Rejser & Ekspeditioner. Han var rådgiver for Teatre Nacional de Catalunya på stykket Grønland (2012), instrueret af Jordi Faura, og han var tilknyttet som ekspert i inuit-kultur på filmen “Nobody wants the night” (2015) af filminstruktøren Isabel Coixet. Han er freelanceskribent for National Geographic og ophavsmand til adskillige artikler om inuit-kulturen og til bøgerne “Digterne fra Arktis”, ”Historier fra Grønland” (2012) og ”Inuitterne. Jægerne fra Det Store Nord” (2015). Han betragtes i dag som én af verdens førende eksperter på området.

Guille Cascante

Instruktør

Medstifter af og direktør i produktionsselskabet Goroka har han haft ansvaret for programmer som “Side 2” og “Lydkort” for TVE, “Størrelsen betyder ikke noget” for Canal Plus og “Karakter” i TV3. Han har også instrueret dokumentarfilmene “Ekkoer fra undergrunden” (TVE/Red Bull), “Rauxa Visual (TVE/TV3) og “Ord fra hele verden”, der vandt Barcelona Sport Film Festival i kategorien “bedste spanske dokumentarfilm”. Senest har han arbejdet ved Kap Horn med optagelsen af en dokumentarfilm for Barcelona World Race og i det Indiske Ocean, hvor han har instrueret filmen “Breddegrad 80. Hvaler, delfiner og sommerfugle”, hvor han filosoferer over begrebet hjem på en tur med sejlbåd, der bragte ham til de fjerneste egne af jordkloden.